وری مصرف شود (بسته به میزان قند خون)
@ حجامت .بانظر پزشک طب سنتی
از نظر طب سنتی خوردن سیر ( گرم و خشک ) پایین آورنده چربی خون بوده و فشار خون را با اتساع عروق پایین می آورد و نیز قند خون را میکاهد .
( خوردن سیر مضر گرم مزاجهاست و باید آنرا بصورت پخته یا پرورده مصرف کنید .)
از نظر طب سنتی خوردن برگ تازه کاهو (سرد و خشک) خون ساز و مصفای خون و حدت خون را کاهش می دهد و قند خون را می کاهد .
( زیادی مصرف کاهو در سرد مزاجها باعث فراموشی ، ضعف قوه باء ، ضعف حافظه و ضعف دید چشم می شود .)
زنجبیل ( گرم و خشک ) : خوردن زنجبیل چربی خون را می کاهد و فشار خون را نقصان می دهد . ( زیاد خوردن زنجبیل مضر حلق است و باید آنرا با عسل خورد .)
کنگر ( گرم ) : خوردن ریشه تازه کنگر جریان خون را سریع ، خون را تصفیه و رافع کم خونی است . نوشیدن دم کرده کنگر فرنگی مخصوصا” ریشه و برگ آن ، کلسترول خون و قند خون و اوره ادرار را پایین می آورد .
گزنه ( گرم و خشک ) : بیست گرم برگ گزنه را در دویست گرم آب بجوشانید و سه تا چهار با در روز میل نمائید قند خون را کاهش می دهد و یا خوردن دم کرده رقیق گزنه ، فشار خون را کاهش می دهد. .( در مصرف خوراکی آن باید احتیاط شود و زیاد خوردن آن برای کلیه و روده مضر است و باید آن را با صمغ عربی خورد .)
شنبلیله ( گرم و خشک ) : اگر تخم شنبلیله را کمی برشته کرده و نیم کوب کرده و بجوشانید مقداری کف همراه با چربی روی سطح آب ایجاد می شود کف و چربی را صاف کنید و این جوشانده را بنوشید که فشار خون را تنظیم کرده و قند خون را کاهش می دهد . شنبلیله را بروی نان برشته بریزد و بخورد.همچنین مصرف روزانه پودر تخم شنبلیله مخلوط باماست
مریم گلی ( گرم و کمی خشک ) : اگر ده گرم شاخ و برگ مریم گلی را در صد گرم سرکه بجوشانید و بخورید قند خون را بسرعت پایین می آورد .
لوبیا(معتدل):خوردن انواع لوبیاوآب پخته آن قطعا”درکاهش قندخون موثراست . ( خوردن لوبیا بسیار نفاخ است و تولید اخلاط می کند و باید آن را با دارچین یا خردل ( سفید و یا زرد ) خورد و نیز خوردن لوبیا برای افراد مسن و کسانی که دستگاه گوارش و هاضمه ضعیف دارند باعث ایجاد خواب های آشفته می شود . )
یونجه ( گرم و تر ) : نوشیدن دمکرده یونجه کاهنده قند خون است . ( خوردن یونجه بسیار نفاخ و کمی سمی است و بایستی با نبات خورده شود .)
کلپوره ( مریم نخودی – گرم و خشک ) : نوشیدن دم کرده کلپوره مخصوصا” گل آن به سرعت قند خون را پایین می آورد و مولد خون تازه و صالح است .
گلنار فارسی ( سرد – خشک ) : نوشیدن دم کرده گلنار فارسی کاهنده قند خون است .
گردو ( گرم و خشک ) : استخوانهای چوبی بین مغز گردو را نرم بسایید و هر روز پنج گرم از آن را بخورید قند خون را کاهش میدهد. . ( برای رفع مضرات گرمی گردو باید همراه با گردو ، انار ترش ، رب انار و یا سکنجبین خورد ) .
شلغم ( گرم و تر ) : اگر روزی صد گرم آب شلغم خام را بخورید قند خون را قطعا” کاهش می دهد. *غوره ( سرد و تر ) : ۴۰ روز صبح بعد از صبحانه مختصر ۳۰ گرم آبغوره بنوشید
علف هفت بند ( معتدل ) : پنجاه گرم ریشه علف هفت بند را بجوشانید و آب آنرا بنوشید قند خون را کاهش می دهد .
قره قاط ( سرد و خشک ) : نوشیدن آرام و اندکی از دم کرده برگ و میوه قره قاط رافع قند خون و فشار خون است ( در مصرف خوراکی قره قاط نباید اسراف کرد که مضر است .) *توت سیاه ( سرد و خشک ) : دم کرده برگ شاه توت کاهنده قند خون است .
جو ( سرد و خشک ) : برای سرد مزاجها مضر بوده و بایستی با عسل خورده شود . خوردن مخمر جو قند خون را کاهش می دهد و رافع کم خونی است .
ختمی بزرگ ( سرد و تر ) : نوشیدن دم کرده ریشه ختمی ، تنظیم کننده قند خون است ..
در منه ( گرم و خشک ) : نوشیدن دم کرده درمنه آن کاهنده موثر قند خون و قند ادرار است .(سرد مزاجها باید درمنه را با انیسون یا مصطکی خورده و یا گرم مزاجها با آب اناربخورند ) .
فندق ( گرم و خشک ) : خوردن مغز فندوق برای دیابتی ها مفید است . ( سرد مزاجها فندوق را با عسل و گرم مزاجها فندوق را با سکنجبین بخورند ) و روغن فندق همان خواص فندق را دارد .
سویا (معتدل ) : خوردن سویا در تنظیم و تعادل قند و انسیولین خون اثری قابل توجه دارد .
بادام زمینی ( کمی گرم و خشک ) : بادام زمینی سرشار از ویتامین E بوده و کنترل کننده قند خون و برای دیابتی ها مفید است .
بومادران ( گرم و خشک ) : اگر ۴۰ گرم بومادران را در آب جوش ریخته و دم کنید و کاهنده فشار خون و قند خون است . و یا بومادران را با گلپوره بطور مساوی دم کرده و بنوشید درکاهش فشار خون بسیار موثر است .
مرغ ( سرد و خشک ) : نوشیدن بیست گرم ریزوم ( ساقه زیر زمینی ) گیاه مرغ ، برای درمان دیابت مفید است
خرفه ( سرد و تر ) : خوردن تخم خرفه مفید برای افراد دیابتی است .خوردن گیاه