بيمار اگزما😨😨😨😨😨😨
در تاريخ ۱۸/ ۱۰/ بانو صغرى الف. چهل ساله، ساكن همدان، با شكايت از خارش بدن به مطب رجوع نمود.
شرح حال🤒🤕🤒🤕🤕🤕
طبق اظهار، پدرش مبتلاء به سودا (اگزما) بود. از بيماريهاى مادرش خبر نداشت.
مىگفت «به تبهاى جو را جورى دچار شدهام» در پانزده سال قبل به سيفيليس گرفتار آمده و به درمانش پرداخته بود. در ضمن معالجه اين مرض دستهايش بىحركت شده و از كار افتاده بودند كه بعد از معالجات بهبود يافتند.
بيمار همچنين مىگفت: «مدت سه سال است قاعده نمىشوم و دچار يأس گرديدهام.
چند سال قبل مبتلاء به بواسير شده بودم و دگمه بواسير به صورت سخت و سفت درآمده بود.
براى درمان زالو انداختم و روغن آن را ماليدم تا رفع مرض شد. مزاجم معمولا يبس است. دو سال قبل خارشى در دستهايم پيدا شد، بعد به تمام بدن سرايت كرد. معالجات زياد كردم فايده نداشت. اين خارش كمكم پس از يك سال به كهير مبدل گشت و اين كهير شدت پيدا كرد.
براى معالجه به بيمارستانها و پزشكان مشهور مراجعه كردم. در ضمن معالجات، همهگونه تزريقات كردند كه هيچ فايدهاى ننمود. خارش ابتدا شبها بيشتر شدت مىيافت و روزها كمتر بود و نيز سردى هوا در بروز آن مؤثر و شدت آن را بيشتر مىكرد. بعكس هواى گرم آن را كاهش مىداد. ضمنا هر قدر «خنكى» مىخورم كهير شدت بيشترى پيدا مىكند»
درمان 🤒🤒🤒🤒🤒🤒
روز اولى كه اين بيمار به من رجوع كرد براى آزمايش و تحقيق طبيعت او مسهل فلوس تجويز كردم. در نتيجه استفاده از آن كهير و خارش بيشتر ولى در عوض مزاج او بهتر و رنگ و رويش روشنتر گرديد. علت آن بود كه مسهل سموم بدن را خارج كرده بود. اما علت بيشتر شدن كهير طبق موازين طب سنتى از «سردى» تشخيص داده شد. اطرافيان بيمار مىگفتند او به عصبانيت دچار بوده و در حال حاضر هم زياد از حد جوشى و خودخور است.
– در تاريخ ۲۵/ ۱۰/ ، با خوردن فلوس مقدار كهير زيادتر شده بود. در معاينه، وسط زبان از باره اندك سفيدرنگى مفروش بود. تعدادى ترك در ميان زبان به چشم مىخورد كه دلالت بر ورم مزمن قولون راست داشت. و نيز اين محل در اثر فشار دست متألم مىگشت.
نبض حالت بين «سودا» و «بلغم» را داشت دهانش غالبا تر و پرآب بود.
درمان بعدی😷🤒😷🤒😷🤒😷
علت را از غلبه «سودا و بلغم» تشخيص دادم كه ناشى از سوء مزاج مىباشد. براى لينت مزاج صبر زرد ۲۰، جوششيرين ۳۰ سانتىگرم به صورت كپسول دادم. براى دفع سموم و رفع علت آن جوشانده خولنجان ۱ و سورنجان مصرى ۲/ ۱ را تجويز كردم كه دوبار استفاده كند.
– در تاريخ ۲۷/ ۱۰/ بيمار اظهار داشت در اثر خوردن اين جوشانده خارش و كهير كمتر شده و شب را به راحتى گذرانده و امروز هم خارش خيلى كم شده و چندان محسوس نيست. داروها تكرار و ويتامين B افزوده گرديد.
– در تاريخ ۳۰/ ۱۰/ در معاينه، حال بيمار بسيار خوب بود و هيچ ناراحتى نداشت.😊😊😊😊😊
سپردم بعضى از اين جوشاندهها را گهگاه مورد استفاده قرار دهد.
🍁🍁🍁🍁🍁
@shafayafteghan
بيمار با چشمان سرخ و متورم 😢😢😢😢😢
در تاريخ ۵/ ۴/ بانو كوكب ص. اهل شهرضاى اصفهان، ۲۷ ساله، را به مطب آوردند. بيمار از امراض دوران كودكى خود اطلاعى ند اشت.
شرح حال🤕🤕🤕🤕🤕🤕🤒🤒🤒
هرگاه به حمام می رفت سردرد مىگرفت و به حال استفراغ مىافتاد. مدت يك ساعت از شدت سردرد بيحال و بيحس مىگرديد و بعد عارضه رفع مىشد. لينت مزاجش عادى بود. عادت ماهانهاش كم و مدت سه روز بطول مىانجاميد و درد زيادى را تحمل مىكرد. مزاج او روزى يكبار عمل مىكرد و به اصطلاح جگرش گرم بود. طبق اظهار، چهار ماه قبل خارشى در چشمان او پيدا شد. علىرغم استفاده از دارو، چشمها قرمز و متورم گرديدند. چشمها قرمز و تقريبا بهم آمده شده و به درستى نمی توانست ببيند. براساس اصول طب قديم علت را از سوء مزاج فهميدم كه «حرارت» و «خون» را متوجه چشمها نموده است و بايد خون را از سر به پاها متوجه نمود. همچنين با داروهاى موافق بايد تعديلى در «گرمى جگر» و «سردى استخوان» ايجاد كرد و در همين ضمن به معالجه رحم پرداخت كه دچار ناراحتى شده بود. رودههاى بيمار سخت متشنج بودند. همچنين قولون صاعد و سيگموئيد هم بسيار متشنج و دردناك بود.
درمان 😷🤒😷🤒😷🤒😷🤒
بعنوان دارو صبر زرد و جوششيرين و نيز عصاره تخم گشنيز ۲، تخم خرفه ۲، تخم خيار ۳ و تخم كدوى شيرين ۴ ل «۱» تجويز كردم. در تاريخ ۶/ ۳۱ در معاينه مجدد مشاهده شد كه چشمها باز شده و قرمزى آنها كمتر گرديده است، به نحوى كه بیمار می توانست به کمک دیگران راحتتر به هر جا می خواهد برود .داروها تکرار شدند..
اين خانم چهار يا پنج بار ديگر نزدم آمد. داروهاى «خنك» و بعضى جوشاندهها نظير پوست بيد، ريشه كاسنى و گلگاوزبان برايش نوشتم. ناراحتىهايى كه ناشى از سوء مزاج بود برطرف شده و عيبى در ظاهر چشمها و تورم آنجا نبود، فقط هنوز كمى سرخى در چشمها وجود داشت كه توصيه كردم به متخصص چشم 🤓مراجعه نمايد..
@shafayafteghan