#به (هوزبه،سفرجل)

#به  (هوزبه،سفرجل)

#به (هوزبه)
🏵💫🏵💫🏵💫🏵💫🏵💫

@makhzanoladviyah

⚡️در زبان عربی سفرجل و به ترکی حیوا.
⚡️میوه درختی است که سه قسم دارد شیرین آن را آزاد و ترش و ترش وشیرین آن که به فارسی می خوش میگویند
⚡️. بهترین آن اصفهانی بزرگ آبدار شاداب خوش پخت و ترش و شیرین است..
⚡️ اگر شاخه آن را با درخت انار پیوند بدهند میوه آن بسیار سرداست.
⚡️به قول شیخ ✍️سرد در آخر اول و خشک در اول و دوم خشکی آن شدید تراز سردی آن است

⚡️قابض است آب آن💧 قابض تر مقوی معده

👈روغن آن قابض ودر شیرین آن قبض آن کمتر است.
مانع سیلان فضولات به سوی احشا است
👈پخته آن سبکتر و نافع تر و معتدل ونیز مناسب برای گرفتگی صدا روح و مقوی قلب❤️
👈اگر با شکر🍚 بپزند و آب آن را بنوشند وتشنگی تسکین میدهد وتقویت معده میکند.
👈مولد خون❣️ و دهان👄 را خوشبو میکند.

👈کبد راتقویت میکند مناسب برای تقویت بنیه زنان
تقویت معده میکند
@makhzanoladviyah
👈مناسب برای بیماریهای اعصاب قولنج لرزه رعشه اضطراب

👈در فصل زمستان🌨 تا بهار 🌧اگر خوب پخته شده باشد میتواند ماندگاری داشته باشد
👈گیلانی میگوید✍️ چون در نهار آن را بخورند اسهال راقطع میکند

👈اگر بیشتر از حد مصرف شود غذای هضم نشده راخارج میکند
👈چون قدری از آن را در آتش🔥 بریان کنند وسرخ گردد شکم راسفت میکند.

👈افشرده آن حابس خون ❣️است
👈تقویت زنان باردار و حفظ جنین میکند.

👈به قول شیخ ✍️مدر بول است ونافع حبس آن
👈غیر پخته آن دیر هضم است مصلح آن عسل وشکر است وپختن مربا کردن آن است.
👈چون خام آن با دستگاه گوارش ضعیف ناسازگار است آن را دونیم کرده و دانه را در آورده و آن را پرعسل 🍯کنند و درخمیر گذاشته درخاکستر بگذارند

@makhzanoladviyah
👈گاهی دانه آن را خارج کرده و پوست آن را گرفته و در ماءالعسل میپزند و رب آن باقی میماند برخلاف رب سیب 🍎که در زمان اندک مزه آن ترش میشود
.
👈قاطع قی و اسهال صفراوی مانع صعود بخارات به سر میشود.
👈رب به شیرین قریب العتدال ویبوست آن غالب و قبض آن کمتر است از ترش آن
👈بخور آن و طلای آن محلل اورام حاره است
❌مضرحلق واواز
👈جهت بندکردن خون از جراحات مفیداست.

👈اگر صمغ آن را در آب 💧حل کند و در سوراخ مورچه 🐜بریزیند آن ها را میکشد.

👈روغن سفرجل را ب این طریق میسازند که ⬅️به زردی برسد وآن راقطع میکنند و یک رطل از آن را درهشت رطل روغن انداخته و سه هفته در آفتاب🌞 بگذارند و افشرده آن را میگیرند و در روغن زبتون🍈 جوش میدهند تا روغن خالص بماند
👈 طبیعت آن سردتر و قابض تر است و جهت مالش و گرفتگی عضلات و درد مثانه وحبس بول نافع است
⚠️‼️هرگونه کپی برداری از مطالب کانال فقط با ذکر لینک کانال مجاز بوده ودر غیر اینصورت حرام است.

@makhzanoladviyah
🏵💫🏵💫🏵💫🏵💫🏵💫

#به_دانه
🏵💫🏵💫🏵💫🏵💫🏵
@makhzanoladviyah
⚡️به عربی👈 حب السفرجل و درانگریزی گونیس

👈سردوتر در دوم با اندک قوت قابضه ولعاب آن قابض وچون آن را در دهان 👄می گیرند وتسکین حرارت ودهان👄 وزبان 👅و بثورات آن میشود

👈دندان را تقویت میکند ومانع پوسیدگی میشود

👈ضماد مغز آن بر دندان های اسیاب و لعاب آن نافع انتصاب نفس و ربودموی و مانع خون دماغ

@makhzanoladviyah
👈لعاب آن نافع خشونت حلق ریه ومرطب(رطوبت دهنده) وملین آنها و نرم کننده سرفه های گرم وخشک.

👈به دانه ولعاب آن ملین شکم است

👈صاحب ذخیره گفته✍️ به دانه با وجود لعابیت 👈مضرمعده نیست و طلای آن جهت سوختگی آتش🔥 و آفتاب سوختگی🌞

👈موافق اعضای نفس و سرفه و گرفتگی آواز و سل و قرحه و امعاست .

👈مقدار شربت به دانه تادومثقال و لعاب آن تا ده مثقال
👈مصلح آن ⬅️درگرم مزاجان شکر🍚 ودر سرد مزاجان بادیان
👈طریق استفاده این است پوست آن را بگیرند ودراب بریزند لعاب بندازند ودرپارچه خشن بسته به قوت بمالند تامقشرگردد.
⚠️‼️هر گونه کپی برداری از مطالب فقط با ذکر لینک کانال مجاز بوده در غیر اینصورت حرام است.
join us:👉
@makhzanoladviyah
🏵💫🏵💫🏵💫🏵💫🏵

دسته بندی ها: مختلف

مقاله های مرتبط :
جدیدترین محصولات فروشگاه ما

متاسفانه محصولی در این دسته بندی در فروشگاه ما موجود نمی باشد ):

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.