معده خراب کن ها

معده خراب کن ها

معده در بدن انسان، نقش کوره یا تنوری را دارد که غذاها، سوخت آن را تشکیل می دهند. آتش اولیه این تنور، حرارت اولیه معده است که با هجوم خون به عروق معده پس از ورود غذا به آن تامین می شود و حاصل آن، هضم غذا (سوختن هیزم ها) و تولید حرارت و انرژی برای مصرف در بدن است. بر اساس همین منطق ساده اکثر رفتارهای معده قابل درک است. کافی است که عوامل موثر در کارکرد بهتر یک کوره یا تنور را فهرست کنیم و آنها را بر رفتارهای معده منطبق کنیم ::
۱- هر قدر هیزمی که داخل یک تنور انداخته می شود؛ به قطعات کوچکتری تقسیم شود؛ شعله بهتری حاصل خواهد شد و هیزم ها زودتر خواهند سوخت. هیزم معده، غذاست؛ پس هر قدر غذا به قطعات کوچکتری خرد شود؛ سوختن آن (بخوانید هضم آن) آسانتر می شود. بنابراین هر قدر غذا بیشتر جویده شود بهتر هم هضم خواهد شد. به عکس، اگر هیزم های خیلی درشت در تنور بیاندازیم، عمل سوختن با اختلال مواجه می شود و حاصل آن چوبهای نیم سوخته و مقدار زیادی دود خواهد بود. در صورت مصرف غذایی که خوب جویده نمی شود هم مقدار زیادی غذای خوب هضم نشده (نیم سوخته) و نفخ و باد (دود) به وجود می آید.

سوال : چرا بسیاری از ما، علیرغم نجویدن غذا، احساس نامطلوبی در معده نداریم؟
جواب : این سوال بسیار ساده است. تا وقتی که معده از قدرت و قوّت کافی برخوردار است – به خصوص در سنین کودکی تا اواخر جوانی – حرارت اولیه بسیار بالایی دارد که تا حد زیادی غذاهای خوب جویده نشده را نیز در آتش خود می سوزاند؛ ولی هر قدر که سن فرد بیشتر می شود؛ قدرت معده تحلیل می رود و مشکلات، خودنمایی می کنند. همچنین در این سنین، به علت قدرت بالای روده ها و کبد، مواد خوب هضم نشده معده، تحمل می شوند؛ ولی به تدریج، تجمع این مواد در بدن، مشکلاتی را به وجود می آورد که آرام آرام، خود را نشان می دهند. بنابراین هر کس در هر سن و هر وضعیتی، از نجویدن غذا، دچار زیان خواهد شد.

* یک تجربه: بسیاری از بیماران دیابتی تنها اگر همین دستور ساده؛ یعنی خوب جویدن غذا را رعایت کنند، کاهش قند خون را تجربه می کنند.

*معده را کامل پر کردن
*معده غیر خالی غذا خوردن
*غذا را خوب نجویدن
*آب نوشیدن قبل، وسط و بعد از غذا
*نوشیدنی های گاز دار
*آب نصف شب خوردن
*آب بعد از جماع خوردن
*سرپا غذا خوردن
*آب بعد از عرق ریزی شدید خوردن
*در حال راه رفتن غذا خوردن
*شب ایستاده آب خوردن
*آب یه نفس خوردن
*آب سرد خوردن
*چند گونه غذا یا میوه با هم خوردن
*خام و پخته با هم خوردن
*ماست و گوشت باهم خوردن
*خیلی گرم یا خیلی سرد خوردن
*غذای مانده خوردن
*غذای فریزری
*آب خوردن بعد از حمام
*ریزه خواری
*عدم مصرف نمک، قبل و بعد از غذا
*نخوردن شام، نخوردن صبحانه یا در وقت نامناسب خوردن
*عدم روزه و تخصیص استراحت به معده

اگر معده خراب و از حالت اصلاح خارج بشود با وارد شدن هر غذایی به معده، اوضاع اخلاط کل بدن به هم میریزد.

مقاله های مرتبط :
جدیدترین محصولات فروشگاه ما

متاسفانه محصولی در این دسته بندی در فروشگاه ما موجود نمی باشد ):

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

۳ دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است

  1. صدیقه
    5:17 2015/09/08

    سلام در مورد خام و پخته با هم خوردن منظورتون سالاد همراه با غذا هست؟مثلا وعده ناهار یا شام که پختنی هست؟

    • abolfazl
      7:51 2015/09/09

      به صورت رایج و دید کلی صحیح هست ولی مثال های دیگری هم می توان برای آن پیدا کرد
      مثلا ساندویچ ها رایج بازار

    • مهدی
      9:53 2017/05/07

      سلام
      بله
      ماست هم شامل می شود ولی سبزی خوب است